Vuoden ensimmäinen istuntoviikko alkaa huomenna tiistaina 5. toukokuuta. Valiokuntien yms kokoontumisia on jo tänään, joten edustajista suurin osa on kokouspaikalla Turun kristillisellä opistolla jo tänään. Täysi viikko tästä tulee, sillä istuntoja on vielä perjantaina, ehkä iltapäivälläkin, ja lisäksi viikon toimintoja on järjestelty hieman uudella tavalla, tiivistetty tai tehostettu, miten vaan. Valiokunnille on yritetty saada lisää aikaa ja mahdollista tyhjäkäyntiä vähennetty. Toivottavasti aamu- tai iltalenkeille opiston lähimaastossa jää aikaa, sillä läheinen kuntorata on keväällä todella upea, ja istuminen vaatii sitä..

Tiistaina aloitetaan perinteisesti aamumessulla Maarian kirkossa. Avajaisistunnossa vierailee Viron arkkipiispa Urmas Viirman. Ensimmäisen päivän asialistalla on mm. toimintakertomuksia, joiden yhteydessä esille nousee vaihtelevan paljon erilaisia asioita. Lisäksi on aloitteita, lähetekeskusteluja ja lausuntoja sekä ministerin tarjoamat kakkukahvit puheineen.

Tärkeän seurakuntarakenneasian käsittely alkaa "lukujärjestyksen" mukaan keskiviikkona. Samoin silloin listalla on tulevaisuusselonteko, keskusrahaston taloudelliinen tilanne ja kyselytunti. Aloitteen pohjalta nousee käsittelyyn eduskunnan hyväksymän avioliittolain muutoksen kirkollisten vaikutusten selvittäminen.

Alkuviikolla asioita nostetaan vireille, sen jälkeen niiden käsittely jatkuu valiokunnissa ja täysistunnoissa, aamusta iltaan. Osasta tehdään päätökset, osa jatkuu seuraavaan istuntoviikkoon syksyyn.