Reformaation juhlavuosi huipentui tähän päivään. Eri seurakunnissa vietettiin juhlamessuja ja reformaatiojuhlia. Näin myös Turussa: aloitimme kirkolliskokouksen juhlamessulla Turun tuomiokirkossa, joka myös televisioitiin. Jos se meni sinulta ohi, hae Areenasta. Kannattaa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen saarnasi tekstinä Joonan merkki, joka on kertomus armosta, joka on suurempi kuin ihminen ymmärtää ja joka koko ajan yllättää ihmisen. Saarnan voi lukea vaikka os. www.arkkipiispa.fi.
Ymmärsin arkkipiispan sanat niin, että Joonan kirjan mukaan armo koskee heitäkin, joita meidän ihmisten mittapuiden mukaan ei pitäisi sen piiriin kuulua. Jumala armahtaa, miksei myös ihminen. Ehkä odotin saarnalta vähän jykevämpää tai selkeämpää ajankohtaista sanottavaa. Reformaatiosaarna se kyllä oli.

Iltapäivällä osallistuimme Logomossa huikeaan reformaation juhlaan. Juhlassa puhunut Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertasi reformaation saavutuksia ja perään kuulutti hyvää elämää kaikille.
Juhlassa nähtiin ja kuultiin kavalkadi reformaation ja kirkon historiaa ja tulevaisuutta. Esiintyjinä oli kirkon parhaita voimia perheittäin: Löytyt, Simojoet, Kaskiset, Nymanit, lapsi- ja nuorisokuorot ja orkesterit.  Kasvu, tulevaisuus ja luonto olivat ihmisarvon ohella juhla teemoja. Mieleen jäi mm. "ihmisarvoa ei voi jakaa" ja "muutosta ei pidä pelätä".

Kohottavaa ja innostavaa.

Huomenna pidetään varsinaiset istuntoviikon avajaiset ja aloitetaan työskentely. Muutama valiokunta ehti kokoontua jo tänään.